Konu: İzmit
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-24-2010, 06:38 PM   #40
aslan6641
Tecrübeli Üye
 
aslan6641 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 1.120
Tecrübe Puanı: 65016
aslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond reputeaslan6641 has a reputation beyond repute
Standart

Sinanlıbilalli, Kandıra

Sinanlıbilalli, Kocaeli ilinin Kandıra ilçesine bağlı 5 mahalleden olusan bir köydür.

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bir bilgi olmamak ile beraber bolgedeki diger koyler gibi MANAV diye adlandirilan , Akcakoca gazi`nin 1300`lu yillarin basinda kocaeli yarim adasini fethi esnasinda bolgeyi Musluman-Turk`lilestirmek icin yerlestirilen yoruk Turkmen`lerden olusmaktadir. Kadinlari genellikle saclarini gozukmeyecek sekilde ORTME diye adlandirilan esarp ile kapatirken SALVAR giymektedirler. Evler genellikle alt katinda inek-koyun gibi hane sahibinin sahip oldugu havyanlari barindirirken ust katinda aile fertlerinin yasadigi iki katki kerpic-ahsap karisimi yapilardan olusmaktadir. Son yillarda sehirden gocenlerin olusturdugu ekonomik iyilesmere paralel olarak beton arme yapilar goze carpmaktadir.

Kültür

Koyun yemeklerı bolge ve cıvar koylerdede oldugu gıbı genellıkle sebze ve bıtkı agırlıklı olup en mushur yemeklerı KESKEK adı verılen cıg bugdaydan yapılan bır yemektir, bolgeye has MANCARLI PIDE adı verılen pıde turu de vazgecılmezler arasındadır.

Coğrafya

Kocaeli iline 28 km, Kandıra ilçesine 16 km uzaklıktadır. Sahip oldugu karadeniz ikliminden dolayi debisi az,kucuk akarsular ve mese ve palat agaclarinin olusturdugu ormanlik alanlar coktur. Hukumetlerin olusturdugu ekonomik caydiriciligina ragmen FINDIK agaclari hizla artmakta Misir, Yulaf, Arpa, Bugday, Silajlik misir, Supergelik otu bolgede yetisen ve encok gorulen bitki ortusudur.

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ancak 70`li yillarin sonlarina dogru sanayilesmeye paralel olarak sehire yogun bir goc vermis olmak ile beraber, bu kusagin artik emekli olmasi ile beraber tekrar koye hizli bir donus baslamistir. Hane basi yillik gelir ortalamasi 2000.-$ civarindadir.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

> 2004 - Salih Gündoğdu
> 1999 - Salih Gündoğdu
> 1994 - Salih Gündoğdu
> 1989 -
> 1984 bayram duydu köyün ileri gelenlerinden.oğulları salim duydu;yaşar duydu ve kasım duydu

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
aslan6641 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla