Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-03-2010, 12:07 AM   #5
hutame
Tecrübeli Üye
 
hutame - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 624
Tecrübe Puanı: 449016
hutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond reputehutame has a reputation beyond repute
Standart

denedık bakalım becerdıkmı
Şırnak`ın İdil ilçesine bağlı Bereketli (Hedil) köyünde bulunan tarihi manastır (Dera Barana) kaçak define avcıları tarafından adeta köstebek yuvasına çevrildi.
Tarihi manastırın bazı duvarlarını ve odalarını yıkan ve manastırın tabanlarını metrelerce kazarak define arayan kaçak define avcıları tarih manastırı kullanılmaz hale getirdi. İdil`in 20 km kuzey batısında Mardin`e bağlı Dargeçit ilçesine yakın olan tarihi manastırın en az bin yıllık olduğu belirtiliyor.
Etrafında birçok yıkık kilise ve harabenin bulunduğu manastır, aynı zamanda şarap yapılan ve saklanan bir merkez olarak da biliniyor. Cehennem Deresi vadisinin hemen üstünde bulunan Bereketli köyündeki manastırın çevresinde birçok eski şehir ve 7 kilise kalıntısı göze çarpıyor.
Bereketli köyü sakinleri, manastırın define avcıları yüzünden yıkıldığını belirterek, yetkililerden manastıra sahip çıkılmasını istediler.
hutame isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla