|
|
Seçenekler | Thema bewerten | Stil |
05-25-2011, 12:56 AM | #1 |
Tecrübeli Üye
Tecrübe Puanı: 593018 |
Medeniyetlere ait paralar
medeniyetlere ait paralar
medeniyetlerde TAŞ para kullanılmışmı DEGERLİ USTALARIN görüşlerini alabilirmiyim UMUT-2 NİCKLİ ARKADAŞIMIZIN AÇTIĞI KONU BURAYA YENİDEN AÇILMIŞTIR DAYI
05-25-2011, 06:25 PM | #2 |
Tecrübeli Üye
Tecrübe Puanı: 271015 |
taş olarak para kullanıldıgını duymadım urartuların tabaklanmış deriden para kullandıgını duydum en iyisini siz ustalarım bilir
05-26-2011, 03:15 AM | #3 |
Moderator
Tecrübe Puanı: 313017 |
madeni para kullanmak daha mantikli cunku yapimi kolay kalip veya dovme teknigi ile bir birinin aynisi olan paralar uretilebilir ama tas isciligi metale gore daha zor ,tas yapisi geregi kirilgan ve sekil evrilmesi zor ve bu ayni degerdeki paraalrin sekil itibari ile birbirine benzemesi gerekir.
metal paralar zaman icinde deforme olduklarinda eritilip tekrar tekrar kullanilma avantajinida goz ardi etmemk gerek.
" Sende bir yumurta var, bende bir yumurta var Ben yumurtamı sana verdim, sen yumurtanı bana verdin Senin bir yumurtan, benim bir yumurtam oldu. Ama.. Sende bir bilgi var, bende bir bilgi var, Ben bilgimi sana verdim, sen bilgini bana verdin. Şimdi benim iki bilgim var, senin de iki bilgin var” |
Etiketler |
Yok |
|
|