|
|
Seçenekler | Thema bewerten | Stil |
12-09-2011, 11:50 PM | #11 |
TECRÜBELİ ÜYE
Tecrübe Puanı: 24016 |
sa değerli arkadaşım sadece ne gördüğümü ifade edecem bana göre bir yılan mevcut fakat bu yılan ölmüş öldüren ise ortada duran akrep diye düşünüyorum kuyruğu hava yılanında kafasının şeklinden dolayı ölmüş olduğunu bu iki hayvanın şavaşından akrebin galip çıktığını düşünüyorum.İşaret çözümünde yapılan figüranın özelliklerini iyi tespit etmemiz gerekir. Akrebin özelliklerinden biri zehirli ve tehlikeli oluşudur. Bu nedenle bulacağımız definede ya tuzak var ya da gömünün üstüne zehir dökülmüştür. Bu tür kazılarda dikkatli olmak gerekir. Çok zor ve büyük iş gücü ile bulunabilecek definelerdendir. Definesi yakınlarında bulunan gölet, su kuyularının veya yeraltı mahzenlerin içindedir. Eğer akrep mağara içinde ise gömüsü mağaranın en kuytu ve dip yerlerinde olur
Akrep yuvası olabilecek bir taş aranır, bu taşın altında gömü olabilir. Civarda yerin altında bir odacık ta olabilir. Akrep resimleri veya figürleri çok çeşitli anlamlarda kullanıldığı görülmüştür. Zor ve zahmetli işlerde görülen akrep resmi burada çok büyük bir tehlikenin varlığına işaret eder. Özellikle değirmen, havuz, mağara, kuyu, yeraltı mahzenlerinde çok sık karşılaşılır. Bütün olaylar iz, işaret ve semboller bir bütün halinde incelenmeli tuzak mutlaka bertaraf edildikten sonra aramalar yapılmalıdır. |
12-10-2011, 10:38 PM | #12 |
Üye
Tecrübe Puanı: 22014 |
Değerli görüşün için teşekkür ederim usta...Fakat ; ayakları olmayan bir akrep bu demekki vede kafasıda yok...artı kuyruğu havada ve dönmüş vaziyette..yani nerdeyse kendini sokacak pozisyonda...yani işarete senin dediğin açıdan bakarsak, görünen bu...kafası ve ayakları olmayan bir akrep demektir buda vede kuyruğunu kendine doğrultan bir akrep...artı yılanda ölüyse her ikiside hareketsiz anlamına gelir değilmi? Her halukarda; bence olay bu taştan öte gitmiyor...
|
12-10-2011, 10:45 PM | #13 |
TECRÜBELİ ÜYE
Tecrübe Puanı: 24016 |
olabilir değerli arkadaşım sen yakından gördün ama öyle bile olsa dediğim gibi bu iki hayvanında yaşam tarzına uyan taşa yakın yerler var ise oraya yönelmen inceleme yapman uygun olur düşüncesindeyim.
|
12-14-2011, 02:55 AM | #14 |
Üye
Maalesef Akrep usta bende görmedim işareti Bunu çok sevdiğim bir arkadaşım gönderdi bana...Üç bilemedin 4 kişi bu taşı oynatabilir...Artı yılanın pozisyonu durağan...kafayı gövdenin üzerine koymuş...Gövdenin dışına bir taşma yok...kuyrukta keza aynı...Bana göre; ya taşın altı ya kendi...Ama burdaki değerli ustaların görüşü elbette önemli benim için...Sevgiler saygılar..!
|
12-14-2011, 10:16 PM | #15 |
Guest
Tecrübe Puanı: 0 |
ortadakı sandık
cevresınde yılan bu bır sembol bılındık eskı sembollerden ama suan cıkaramadım guclu bır mezar amblemı tasın batısında yogunlas |
12-14-2011, 11:49 PM | #16 |
Tecrübeli Üye
Tecrübe Puanı: 161016 |
tasda bosluk tespiti.................
12-24-2011, 07:28 PM | #17 |
Üye
Engin görüşlerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim..Saygılar sevgiler...
|
Etiketler |
Yok |
|
|