|
|
Seçenekler | Thema bewerten | Stil |
11-18-2008, 08:16 AM | #1 |
Tecrübeli Üye
Tecrübe Puanı: 337017 |
arazide yön bulma
DOĞADA YÖN BULMA:
Arazide yön tayin şekilleri; (1) Güneş ve sopa usulü: a. Yere güneşli bir havada 50- cm.lik bir kazık çakılır. b. Kazık gölgesinin ucu işaretlenir. c. Gölge 20 cm.lik hareket yapıncaya kadar en az 10 – 15 dk. Beklenir. d. Gölgenin ucu ikinci tekrar işaretlenir. e. İşaretlenen iki uç bir doğru çizgi ile birleştirilir. f. Bu doğru doğu-batı istikametini gösterir. g. İlk işaretin daima batıyı göstereceği unutulmamalı. DOĞU 2 1 BATI (2) Güneş saat usulü : a. Güneşli havada akreple güneşe nişan alınır. b. Akrep ile 12 arası açı ortayı güneyi gösterir GÜNEY (3) Güneşin durumuna göre yön tayini: a. Güneş sabah 06.00 da doğudadır. b. Güneş saat 09.00 güneydoğudadır. c. Güneş saat 12.00 da güneydedir. d. Güneş saat 15.00 da Güney batıdadır e. Güneş saat 18.00 da batıda olur. (4) Kutup yıldızı ile yön tayini: a. Büyük ayı yıldız topluluğu bulunur. b. Büyük ayının son iki yıldızı arsı mesafe ölçülür. c. Bulunan aralığın 5 katı kadar mesafe kadar 6-7 nci yıldız istikametine paralel gidildiğinde parlak bir yıldız görülür. d. Bu parlak yıldız “KUTUP YILDIZI”, bunun gösterdiği istikamet “KUZEY” dir. KUTUP YILDIZI BÜYÜK AYI 5a a (5) Pusula usulü: a. Pusula yere paralel tutulur b. Puslanın “N” yazan ucu kuzeyi, “S” yazan ucu güneyi gösterir. KUZEY GÜNEY (6) Özel işaretlerle yön tayini usulü: a. Minare kapıları GÜNEY istikametindedir. b. Müslüman mezar başları BATI istikametindedir. c. Ağaçların yosunlu tarafı KUZEY istikametindedir. ç. Karıncalar yuva yaparken çıkardığı toprağı yuvanın KUZEY istikametine yığar
11-18-2008, 07:45 PM | #2 |
Guest
|
selamünaleyküm işaretçi gerçekten faydalı ve güzel bilgiler sağol
|
11-18-2008, 08:18 PM | #3 |
Tecrübe Puanı: 349018 |
s.a.
işaretçi kardeş emegine saglık bi işaret var yardımcı olumusun saygılar |
11-18-2008, 08:55 PM | #4 |
Tecrübeli Üye
selam mustafam kafamı yapıyorsun işareti senden iyi kim çözebilir
11-18-2008, 10:49 PM | #5 |
Guest
|
işaretrçi dokunmasana atsın bakalım neymiş görelim işaretini
|
11-19-2008, 07:42 PM | #6 |
Tecrübeli Üye
selam atsın abi onun atcağı işareti biliyorum koyun kafası atacak kafa olsun diye mihrabı atta burdaki ustalardan biraz ders alalım billgi edinelim saygıalrımla iyi calışmalar
11-29-2008, 12:16 AM | #7 |
Moderator
Tecrübe Puanı: 313017 |
cok guzel bilgiler elinne saglik
bir kitap okulmustum sas komandolarinin egitimiyle ilgili onda vardi boyle seyler o kitabi e kitap olarak bulabilirsim linkini paylasirim oldukca faydali seyler var barinak haizrlama, su aritma ,tuzak kurma,ates yakma vs herkezin isine yaricak bilgiler
" Sende bir yumurta var, bende bir yumurta var Ben yumurtamı sana verdim, sen yumurtanı bana verdin Senin bir yumurtan, benim bir yumurtam oldu. Ama.. Sende bir bilgi var, bende bir bilgi var, Ben bilgimi sana verdim, sen bilgini bana verdin. Şimdi benim iki bilgim var, senin de iki bilgin var” Konu Gaziosmanpaşa tarafından (01-24-2009 Saat 10:59 PM ) değiştirilmiştir. |
Etiketler |
Yok |
|
|