|
|
Seçenekler | Thema bewerten | Stil |
01-17-2012, 12:11 AM | #21 |
Tecrübeli Üye
Tecrübe Puanı: 43017 |
ıslı magara ve sıneklı tepe
slm deyerlı arkadaslar vedostlar bıllgılerını paylasmışolan her kese sonsuz teşekur ederım konu okudum demekı bu efsana her ılde dolasıyor benım bolgemde her ıkısıde var ve yanılmıyorsam ara uzaklıkları kuş bakısı 2 km. dır gunney yonunde hanlar denılen mefkı vardır ve buranın alt kısmında gurculer ısmınde yer bulunmakta ve karsı karsıya ıkı yerlesım yerı bulunmakta kalıntılar kucuk bır kasaba goruntusu vermektedır eskıtabırle kervan yolu ıslı magara ıle sıneklı tepe arasından gecmektedır kuzey yonunde ıse halk tabırıyle top yolu bulunmaktadır rıvayete gore 40 kısıye yaptırılıp hazıne konduktan sonra oo 40 kısıyı magaraya kapatıp yaktırılmıs bır vadı ıcerısınde ınce arkla su gelır gordugum kadarıyle magara agzı var yanlız derınce deyılıdır 3.4.kısının yagmurda sıgınacagı kadar gırıs var altını bılmıyorum bızdekı efsanede boyledır cumlenıze saygılar
|
04-17-2012, 05:37 PM | #22 |
Moderator
Tecrübe Puanı: 37014 |
s.alaykum arkadaşlar seyrani usdat doğru soyluyor tav istavroz resmi var deliklere kalem girecek şeklindedir o delikler 2 ayrı kumeden oluşuyor biz onun fotografını çektik obir hayvana benziyordu kalemle kaç kez çizdik ve onun 2 adet kafa kafaya gelmiş iki adet geyik oldugunu gorduk ve kapısında bir adet akrep resmi var mağaranın içinde bir kamyon insan kemigi var dereden yukarı çıktıgında bir magara var 2 viraj yukarıda sinek tutan magara var isli magaradan baksan gorursun o mintıkada 3 adet tek gozlu kopru var saygılar arkadaşlar
|
07-30-2015, 07:14 PM | #23 |
Yeni Üye
Tecrübe Puanı: 10 |
kardesler anliyorum sizi de kac yerde kactane isli magra var biliyormusunuz,diyelim 100 tane isli magara var hangisi dogru 100 de 1tane si,brakin bu bos laflari,degirmen carkinin 107 disi mevcuttur diyor arkadas,ne kadar buyuk olucak bu degirmen carki istanbul kadar mi,kim gormus onu nereden biliyor,elinde bir belge olsa bile uyduruk bir sey yalan,bu kadar kapan bu kadar yalan olmaz pes yani.bos islerlen ugrasmayin,bilmediginiz bir sey varsa da sorun derim.İZİNSİZ VE RUHSATSIZ HAFRİYAT VE KAZI YAPMAYIN.Saygilar
|
Etiketler |
Yok |
|
|