06-22-2015, 11:12 AM | #1 |
Yeni Üye
Tecrübe Puanı: 10 |
OPO nedir
degerli arkadaslar
3 metrelik tas blok un guney yuzunde simit buyuklugunde oyma yazi OPO ne anlama gelir yorumlariniz icin tesekkurler. |
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
01-13-2016, 03:21 PM | #2 |
Üye
Tecrübe Puanı: 9 |
Bir yerde okumuştum sanırım o OPO değil ORO olacak altın olduğu söyleniyor biraz daha araştır
Harflerden OR ORO ve G harfi kaynaklara gore altini sembolize eder isaretlerin nihayetinde ters bir ( S ) harfi bulursak buyuk bir define habercisidir Bir ( ? ) harfi bir tepe yi gosteren isarettir Saginda ve ya solunda kucuk murc isareti bulunan ( X ) isareti definede tilsim olayinin habercisidir Bir ( Y ) isaretinin orta cizgisi biraz yukari da ve de yaninda kucuk murc izi bulunursa gomunun 1 den cok tuzak icerdigini gosterir .. ( 7 ) sayisi altin ve ya define isaretlerinden biri olmakla birlikte ( 7 ) rakamin ucu yon verebilir |
01-15-2016, 12:40 AM | #3 |
Administrators
kilise ile alakalı oldugunu biliyorum . sanırım yakında bir yerde kilise mevcut. veya kiliseye ait bir mezar olabilir cevrede.
01-17-2016, 04:51 PM | #4 |
Yeni Üye
Degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim.
|
03-17-2016, 11:12 PM | #5 |
Profesyonel Defineci
Tecrübe Puanı: 52016 |
S.A.Değerli keykubat kardeşim (oro sarı altın rengi )anlamında.ingilizce de.
fıransızca (or altın demek) bahsetin simit gibi oyma (mahsen,mezar, veya kuyu,pınar yada çeşme olabilir. resim olsa daha iyi olur.ben siteye resim atamiyorum arkadaşlar bi baksa. Saygılar.
|
|