|
|
Seçenekler | Thema bewerten | Stil |
03-18-2009, 12:28 PM | #1 |
Tecrübe Puanı: 438018 |
çanakkale’nin Ismaillerine
ÇANAKKALE’NİN İSMAİLLERİNE
Gidin ve görün… Toprağı hala kırmızıdır Çanakkale’nin. ‘Tüfek icad oldu, mertlik bozuldu’ demişti şair Şairim!Peki gördün mü Çanakkale’yi Ölüme ölümsüzlük namına verenleri Asrın İsmaillerini gördün mü şairim! Savaşın efendisi bir milletin sinesinde Sır perdesi ardında bitimsiz iman Tufandı, kıyametti martın on yedisi Çatlıyordu yer, gök kaynıyordu Cennetten gelen bulutlar örtüyordu üstünü Secdegahında namaza duran neferi Baykuşların, kargaların sesleriyle Kaçılmıyordu, seviliyordu ölümler Not düşülüyordu tarihe, kankırmızı notlar… ‘Analar ne evlatlar doğurmuş’ bilinsin diye Zehir zemberek nazarlarda kirli hayal ‘Hasta adam’ şimdi ölmek üzeredir! Ve yüzlerce gemilerin alınlarında katil yazısı Ölüm, birkaç adım ötesindeydi askerin Kıskanıyordu melekler vurulan her Mehmed’i Aşkın en güzel ta’rifi yapılıyordu son nefeslerde Baba, oğul ve torun… üç cihangir nesil aynı yerde Dişe diş, cana can Şerha şerha kan kokuyordu atılan adımlarda Bedeli Çanakkala’de kanla ödeniyordu bir Yahudi tacirin Bir tarihi bağrında taşıyordu Nusrat Mayın Gemisi Kursağında kalıyordu hevesi yedi düvelin Görülüyordu…Zafer, ölümün birkaç adım ötesindeydi. Baksan, daha on yedisinde, on sekizinde Konya’dan, Erzurum’dan Tarsus’tan Kimi yarıda bırakmış mektebini Kimi dul bırakmış taze gelini Kanatlanıp ruhları yükselirken gökyüzüne ÇANAKKALE geçilmez en güzel cevaptır o barbar sürüsüne Anneler evlatlarına gözbebekleriyle Sağanak sağanak dualar indirirken yeryüzüne Dağılan ateş fırtınalarıyla yayılıyordu şarapnel Denizde kan dalgaları Ve cehenneme susamış İngiliz vampirleri… Karanlık kusarken bir kıtadan bir kıtaya hurralar Susturuluyor güneşten daha aşikar sadalarla Bitecek bu karanlık, bu soğuk Bitecek bu kış, bu şımarık rüya… Vururken mağrur kuşları, güvercinleri memleketimin En güzel / en kötü haliyle sınanıyordu ölümler Kopan kıyamet olsa Yine de yağmalanmazdı böyle bu vatan Ebedi var her şeyin, bu ne istihza’, bu ne taşkınlık Görmediniz mi hala, acep kör müsünüz Taşlara bile yansıyan yüzünüzdeki şaşkınlık. Can vermeyi bu cennet vatana Elest bezmine vefa bilmişiz Mersiye okurken tarihin kahramanlarına Şehidim!Yarım kalan kanlı mektubunu Tamamlamak için gelmişiz ‘Anam yakmış kınayı adak diye Ben de vatan için kurban doğmuşum Anamdan Allah’a son bir hediye Kumandanım, ben İsmail doğmuşum’ ZAFERŞIK saygılar ~*inb_37*~
__________________ |
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
03-18-2009, 01:08 PM | #2 |
Moderator
Tecrübe Puanı: 313017 |
elıne saglık
mekanları cennet olsun
" Sende bir yumurta var, bende bir yumurta var Ben yumurtamı sana verdim, sen yumurtanı bana verdin Senin bir yumurtan, benim bir yumurtam oldu. Ama.. Sende bir bilgi var, bende bir bilgi var, Ben bilgimi sana verdim, sen bilgini bana verdin. Şimdi benim iki bilgim var, senin de iki bilgin var” |
03-19-2009, 03:41 PM | #3 |
Tecrübe Puanı: 349018 |
elıne saglık emrecim
onlar birinci mekan cennet mekan ise bu yalan dünyayı edinmişler
|
|