|
|
Seçenekler | Thema bewerten | Stil |
04-10-2009, 07:11 PM | #1 |
Tecrübeli Üye
Tecrübe Puanı: 157016 |
Temel İtalya'da
Temel İtalya'da
Temel İtalya'da, Fiat fabrikasında çalışan bir işçidir... O zamanki Sovyet lideri Krusçev resmi bir ziyaret için İtalya'ya gelmiş. Programda Fiat tesisleri de var. Fabrikanın tezgâhları arasında dolaşırken Temel'e rastlamış. Herkesin gözü önünde ''Vay Temel...'' diye sarılıp kucaklaşmış. Orada ayaküstü sohbet etmişler. Tüm protokol bu dostluktan şaşkın... Konuk gittikten sonra patron Temel'i çağırıp, Krusçev'i nereden tanıdığını sormuş. Temel 'Hiiç' demiş. ''Ben eskiden komünisttim... 1 Mayıs kutlamaları için parti beni Moskova'ya göndermişti. Orada tanışmıştım.'' Olay unutulmuş. Üç beş ay sonra bu kez Amerika Başkanı Nixon gelmiş İtalya'ya. Yine aynı program ve fabrika ziyareti. Tezgâhların arasında'' Vay Temel. Vay Nixon.'' muhabbeti... İyice meraklanan patron ziyaretten sonra Temel'i yine çağırtmış. Soru da cevap da aynı;''Bir ara Amerika'ya göç etmeye kalkıştım. New York'ta başım polisle belaya girdi. Bu Nixon o zaman çiçeği burnunda bir avukattı. Beni o savunmuştu.'' Olay bu kadarla kalsa iyi. İki ay sonra Fransa Başkanı De Gaulle ziyaretinde de aynı manzara yaşanınca Patron Agnelli derin bunalımlara girmiş. Kendisini tanıyan yok. Yanında çalışan Temel'in uluslararası çevresi var. - De Gaulle'ü nereden tanıyorsun? - Nazilere karşı Paris'te yeraltı savaşı yapıyorduk... Özel kuryesiydim. - Sen herkesi tanır mısın?-Evet, hemen hemen... Patron iyice hırslanmış. - Neredeyse Papa da arkadaşım diyeceksin. Temel gülmüş.''Tabii. Yakın arkadaşımdır.''Çıldırma noktasına gelen Agnelli haykırmış : - İspatla... İspatlayamazsan kovarım... Temel : - Tamam, bu pazar ayininde Vatikan meydanında olun. Papa balkondan halkı takdis ederken ben yanında olacağım. Patron pazarı iple çekmiş. Vatikan'da Papayı bekleyen kalabalığın arasına karışıp beklemeye başlamış. Bir süre sonra Papa balkona çıkmış. Yanında Temel... Kalabalığa bakıp, patronunu bulmaya çalışıyor. O sırada bir kargaşa olmuş. Biri bayılmış. Temel bayılanın kendi patronu olduğunu görünce Papaya ''Bana müsaade' deyip meydana koşmuş. Agnelli yerde yatıyor. Bir iki kişi de ayıltmaya çalışıyor. Temel çevresindekilere,''Bu benim patronumdur; ne oldu?''diye sorunca biri cevap vermiş : - Siz Papa ile balkona çıktığınızda bunun önünde iki Japon turist vardı. Japonlardan biri senin patronuna döndü. 'Şu sağdaki bizim Temel, ama yanındaki kim?'diye sorunca seninki düşüp bayıldı. |
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
04-10-2009, 08:13 PM | #2 |
Guest
|
eeee temel bu herşey bekliyecen
|
04-11-2009, 11:34 AM | #3 |
Moderator
Tecrübe Puanı: 313017 |
:d Guzel Fikra Eline Saglik
" Sende bir yumurta var, bende bir yumurta var Ben yumurtamı sana verdim, sen yumurtanı bana verdin Senin bir yumurtan, benim bir yumurtam oldu. Ama.. Sende bir bilgi var, bende bir bilgi var, Ben bilgimi sana verdim, sen bilgini bana verdin. Şimdi benim iki bilgim var, senin de iki bilgin var” |
04-15-2009, 12:59 PM | #4 |
Üye
Tecrübe Puanı: 17 |
güzel fıkra kısada olsa bir fıkrada benden olsun...
Dursun Temel e sormus : - Usagim oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyebilursun? Temel : 100 tane yerim valla... Dursun : Hadi oradan yesen yesen 1 tane yersin geriye kalan 99 hamsiyi oruçsuz yersin... Bu espri Temel in acaip hosuna gitmis. Yolda Cemal i görmüs ve hemen sormus - Usagim oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyebilursun? Cemal : 50 tane yerim ben... Temel : Tüh be usagim 100 deseydun sana müthis bir espiri yapacaktum. |
04-15-2009, 08:43 PM | #5 |
Tecrübe Puanı: 349018 |
AYDINMESUT case ellerize Saglik
04-15-2009, 08:47 PM | #6 |
Tecrübe Puanı: 438018 |
ellerinize sağlık bu temel dünyanın heryerinden tanıdığı çıkar çünkü adam her yere ün salmış:d
__________________ |
04-15-2009, 08:56 PM | #7 |
Tecrübeli Üye
Tecrübe Puanı: 77017 |
siz beni güldürdünüz allah ta sizi güldürsün.
04-15-2009, 09:11 PM | #8 |
Tecrübe Puanı: 438018 |
konu yemekten açılınca bende bi fıkra paylaşayım dedim
Temel, Cemal´e sorar: -Bu cün ögleye cok güzel bir sey yedum, pil pakalum nedur? -Ola ne pileyum? -Pi golayluk edeyrüm sagaa... Yedugum sey "P" ile baslayiii... -pilav... -Yok... -Pirasa... -Yok... -Pasturma... -Yok... -E.. Pilemedum, sen söyle... -Pamya!..
__________________ |
04-17-2009, 11:11 AM | #9 |
Tecrübeli Üye
Tecrübe Puanı: 77017 |
Fıkra bu ya!...
İdama mahkûm edilmiş, Temel ile Dursun... İkisine de sorulmuş, son arzuları. Dursun, ‘’Anamı görmek istiyorum’’ demiş. Temel’e gelince... Son arzusu şu olmuş. Demiş ki: ‘’Tursun, anasıni görmesun.’’
04-17-2009, 08:48 PM | #10 |
Tecrübeli Üye
Tecrübe Puanı: 157016 |
Eğer bir gün ATM makinelerinden bir soyguncu
tarafından para çekmeye zorlanırsanız PIN kodunuzu ters girmeniz halinde (Örn. 1234 yerine 4321.. gibi) Makine parayı veriyor ancak bu arada polis de çağırıyor.Bu konuyu çok nadir kişinin bildiği için, mümkün olduğunca çok kişiye bildirelim.. T.C. MERKEZ BANKASI BU MAİL SANIYORUM HEPİNİZE GELMİŞTİR... İŞTE YURDUM İNSANI BU MAİLDEN NASIL BİR FIKRA ÇIKARTMIŞ... OKUYUN...!! HEM GÜLÜN... HEM DE TAKDİR EDİN... !!! Birgün Temel'e arkadaşının birinden yukarıdaki gibi bir mail gelmiş: Gerçektende birkaç gün sonra gece yarısı Bizim Temel'e para lazım olunca tutup evine en yakın bir bankanın ATM sine gider. Tam kartını soktuğunda arkasında bir gölge hisseder, dönünce birde ne görsün. Eli bıçaklı hırpani bir adam... "Bütün parayı çek ve bana ver" der. Temel'in hemen aklına arkadaşından aldığı mail gelir ve içinden kıs kıs güler... Hemen PIN numarasını tersten girerek bütün parasını çekip hırpaniye verir ve başlar sırıtmaya. Hırpani gözden kaybolur... Ne bir polis gelir nede bir zabıta. En sonunda Temel Karakola giderek polislere durumu anlatır. Komiser'de Temel'e "Peki PIN numaran kaçtı diye so rar. Temel cevap verir - 2222 |
Etiketler |
Yok |
|
|