|
|
Seçenekler | Thema bewerten | Stil |
10-24-2011, 08:28 PM | #1 |
Banned
Tecrübe Puanı: 0 |
yeraltı kaya mezarımı ustalar yorum
slm.ıkı tane oyuk aralarında dort metre var.1.oyuk derınlık 10 cm. 2.oyuk derılık 17 cm. Oyuklar ozenlı yapılmıs ozellıkkle ıkıncı olan ıcınde catlamalar olmus ama pürüzsüz yapılmıs ve yanında haç a benzer bı ısaret var ısaretın uzun kısmı kuzeyı gosterıyor on onıkı metre ılerısınde taş yıgıntısı seklınde topragın 1 1-5mt altından kkayalara dogru gırdıgını goruyoruz burası tunel olabılırmı .buradaa yeraltı kkaya mezarı olabılırmı.yorumlarınızı beklıyorum.fotoların boyutlarını kuculttum ıns sorunsuz görürsünüz.fotolar yetersız olursa daha detaylı cekme ımkanım war herkese saygılar
|
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
10-24-2011, 08:30 PM | #2 |
Banned
fotolarda sorun varsa kusuraa bakmayın ılk defa kendı cektıgım fotoları telden yukleyebıldım.daha detaylı foto ıstersenız cekebılırım saygılar
|
10-24-2011, 08:43 PM | #3 |
Tecrübeli Üye
Tecrübe Puanı: 161016 |
oymanın 10 m. ilerisinde bir farklılık gözlemledinizmi ?
10-24-2011, 08:47 PM | #4 |
Banned
cukur veya tumsek yok belırgın sekılde. Ama son fotoda oyuklu kayalara dogru topragın bır bırbucuk metre altında taş öbegi gıbı bır taş yıgıntısı gıdıyor sankı taaaşla doldurulmuş tünel gıbı
|
10-24-2011, 08:48 PM | #5 |
Banned
pardon beşinci fotoda taş lar
|
10-24-2011, 09:03 PM | #6 | |
Tecrübeli Üye
Tecrübe Puanı: 229017 |
Alıntı:
Orada bulunan 2 sunu oyması,orada 2 mezar olduğunu gösteriyor.Ancak,mezar taşı bile dikmediklerine göre bunların sıradan insanlar için yapıldığı anlaşılıyor.Bu görüşümü sunu oyuğunun yapılışındaki kalitesiz işçilikte teyit ediyor. Oymalar muhtemelen geç Roma dönemi.İstavroz tam net değil.Ama eğer istavroz doğru ise o zaman yakınlarda bir kilisenin de olması lazım. En iyisi oraya hiç girmeyelim.Sen detaylı resim yükle,sonrası Allah kerim.
10-24-2011, 10:01 PM | #7 |
Banned
pekı hocam cekerım fotoları.aslında sıze bahsetmıstım daha once tumuluste kalın horosan tabakaası war dıye .orayla arasındaa ucyuz metre war buranın o horosanlı yerın fotolaarınıda yarın yuklıcem .ve oradakı hoyukte bır yapı daha war buyuk kesme taslarla orulu yıne horosanda kullanılmıs bır yer war orası kılıse veya tapınak olabılır .konu dagılyor ama hepsı bırbırıyle ılıskılı.o horosanlı yerde kırkk oyuk war mezarlık oradakı oymalar bulardan daha kalıtesız bunlar onların yanındaa daha kalıtelı duruyor ıclerı ozellıkle puruzsuz duruyor.
|
10-24-2011, 10:23 PM | #8 |
Banned
hocam ıkıncı sunu nun yanındakı ısaret boyle haç degıl bence ama benzıyor yön ısaretıde olabılır emın degılım
|
10-24-2011, 11:42 PM | #9 | |
Tecrübeli Üye
Tecrübe Puanı: 229017 |
Alıntı:
Senden ricam her iki oymayı da biraz daha geriden yani kayanın üstünün ve çevresinin tamamen görüneceği şekilde resimlemen.Böylelikle zemin üstü olup,olmadığı daha iyi anlaşılır.Fotolardan belli olmasa da,yer pek müsait değil gibi duruyor,ama öncelikle zemin üstüne bakacağız.Her ne kadar kalite olmasa da. Fotoğrafın altındaki ok işaretiyle belirttiğim taraftan da yönleri belirterek fotoğraflarsan çok iyi olacak.Doğu gibi yazmışsın gerçi.Ama yine de emin olalım diye soruyorum. Sen bu yerle ilgili kafana takılan ve sana ilginç gelen noktaların detaylı çevre resimlerini yolla.Görünce bizde bir şeyler söyleriz elbet. Veysel'in hemşehrisi KRAL kardeşim Allah'a emanet ol.
10-24-2011, 11:47 PM | #10 |
Tecrübeli Üye
Tecrübe Puanı: 593018 |
Evet usta bana görede o haç sonradan yapma yarım saattir düşünüyorum yazayımmı yazmayayımmı diye ama sende söyleyince dedim demekki sadece ben değilim bu şekilde düşünen ve gören ...saygılar dayı
|
|