|
|
Seçenekler | Thema bewerten | Stil |
01-02-2025, 10:26 PM | #1 |
Profesyonel Defineci
Tecrübe Puanı: 52017 |
V İşareti Anlamı
V İşareti Anlamı
1. V 5 anlamındadır. V nin uzun kolu istikametinde 5 adım atılarak gelinen nokta araştırılır. 2. V işaretinin açık uçlarının arası ölçülür. ölçülen her cm 1 adım olarak V nin sivri ucu istikameti araştırılır 3. v işaretinin tam karşısına 5 adım atılıp bakılır. 4. V 5 anlamına geldiği için 5 sayısının karşılığı olan pınar, çeşme, ve taş öbekleri varsa onlara bakılır. 5. v işareti çok zaman roma dönemi mezarlık alanında olur. hemen karşısında mezarı mevcuttur. V işareti geometrik bir işaret olup, hem yön ve hem mesafeyi verir. V işaretinin de U işaretinde olduğu gibi kamufle edilebilme özelliği çok fazladır. diğer işaretler içinde saklanır.* V işaretinin çözümü açı istikametinde malın ya da 2. mala en yakın işaretin bulunmasında kılavuz işarettir.* Bunlara örnek dere çatakları, dere kıvrımları ilk sırada yer alır. Ayrıca doruk tepelerde ve çok namlı kılavuz taşları, bilge taşlar, saplama kayalar vari taşlar önemli ip uçlarıdır. V en çok Y işaretinde saklanır, baktığınızda Y sanarsınız fakat bu v işaretidir.* Bu 2 derenin birleşerek akmasının haritası olduğu gibi dere çatağındaki gömüyü de şifrelemektedir.* V işareti bazen karşımıza canlı figürlerde kol ve bacak duruşu, gaga, kuyruk şeklinde de çıkmaktadır. Örneğin çatal dilli yılan, V şeklinde balık ve yılan kuyruğu, kartal, tavuk gagası birer V yapmaktadır. İnsanlarda kol duruşu, bacak duruşu V yapar. Parası genelde mağara, mahzen olup bol miktardadır.* V işaretleri bazen karşımıza ok, mızrak bazende dikdörtgenin içinde çıkmaktadır.
Yok |
|
|